La "Legendele Superligii", rubrică susţinută de Veolia, Florin Pîrvu a vorbit despre plecarea sa din România în China.
Florin Pîrvu, primul fotbalist român care a evoluat în China, a vorbit despre perioada sa de adaptare în ţara asiatică, în special din punct de vedere gastronomic.
"A fost mai dificil cu mâncarea, dar uşor, uşor m-am adaptat, iar acum pot spune că îmi place foarte mult mâncarea asiatică, mă declar chiar un fan. La început, am fost foarte selectiv, am văzut anumite lucruri în mâncare, nu pot să neg, în pieţe sau în restaurante.
Erau nişte animale exotice, dar erau preparate doar în anumite restaurante, deci nu pot să generalizez. Nu-ţi băga nimeni ceva pe sub masă, puteai mânca diferite chestii doar dacă îţi doreai să încerci o anumite carne.
- Aplicaţia Orange Sport este gratuită şi poate fi descărcată din Google Play şi App Store.
Eu n-am încercat nimic, nu-mi place, nici ce se mânăncă în Italia sau chiar şi în România, broaşte, spre exemplu, nu pot să mănânc" , a spus Florin Pîrvu.
În 1996, când a plecat de la Petrolul, Florin Pîrvu a devenit primul jucător român care s-a transferat în China. A jucat doi ani la Jianye, apoi a revenit la gruparea ploieşteană. A mai stat trei ani, apoi, în 2001, a semnat cu Dinamo.
- Vrei să vezi cele mai tari competiții sportive, oriunde ai fi? Ia-ți oferta Orange Love pentru fibră și TV.
A stat un an în tricoul alb-roşu, iar în sezonul următor a semnat cu Oţelul Galaţi. Florin Pîrvu a revenit în China, la Jianye, în 2003, unde a mai evoluat timp de un an. Până să-şi încheie cariera, fostul mijlocaş defensiv a mai jucat pentru Universitatea Craiova, Stal Alchevsk (Ucraina), AEL Limassol (Cipru), CS Otopeni, CS Brazi şi Turnu Severin.
Afla mai multe despre: florin pirvu